Jakub Forgács Rôzne

Meranie hladiny stresu aj chutné smoothie. Netradičný festival priamo v centre Lučenca

Do Lučenca mieri unikátny projekt. Zažijeme festival, na ktorom bude hrať prím zdravie. A bojovať sa bude aj o štýlové retro bicykle. Čo sa chystá?

Ilustračný obrázok k článku Meranie hladiny stresu aj chutné smoothie. Netradičný festival priamo v centre Lučenca
Zdroj: TASR

Informácie o zdravom životnom štýle a správnej starostlivosti o svoje telo môžu získať návštevníci na štvrtkovom Festivale zdravia na Námestí republiky v Lučenci. O podujatí informoval špecialista zdravotnej poisťovne Dôvera Matej Štepianský, ktorá podujatie organizuje.

„Priamo na mieste môžu ľudia konzultovať svoj zdravotný stav s lekármi špecialistami, zistiť bezplatne svoju krvnú skupinu a dozvedieť sa viac o darovaní krvi. Poradí im odborníčka na zdravú výživu, odmerajú im hladinu stresu a dostanú aj spoľahlivé tipy na kvalitnejší spánok,“ priblížil Štepianský.

Malí aj veľkí návštevníci si podľa jeho slov užijú zábavu pri rôznych športových aktivitách, môžu ochutnať rozličné druhy smoothie z ovocia i zeleniny a rozhýbať svoje telo na balančnej doske či na trampolíne. „Majú tiež možnosť zapojiť sa do súťaže o 24 retro bicyklov,“ dodal.

Festival zdravia je projekt, ktorý sa postupne koná v 24 mestách na Slovensku počas mája a júna. Vstup na akciu je pre všetkých bezplatný.

Čítajte tiež:

Nemáte v Lučenci pokosené? Za burinu na pozemku vám hrozí mastná pokuta

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM