Jakub Forgács Kultúra

Nevšedná akcia plná hudby od výmyslu sveta. Vo Fiľakove uložia časovú kapsulu

Máte radi dobrú hudbu a ste aj fanúšikom menej známych štýlov? Potom vás určite osloví akcia vo Fiľakove, kde sa chystá čosi špeciálne. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná akcia plná hudby od výmyslu sveta. Vo Fiľakove uložia časovú kapsulu
Zdroj: TASR

V literárno-hudobnom štýle sa ponesie kultúrno-spoločenské podujatie UdvArt, ktoré sa vo dvore Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove začína v piatok a potrvá do soboty. Jeho organizátorom je fiľakovské Mestské kultúrne stredisko (MsKS) spoločne s Hradným múzeom.

„Na všetkých, čo bažia po trošku inom kultúrnom zážitku, čakajú vo dvore vlastivedného múzea koncerty alternatívnej a etno hudby, predstavitelia slam poetry, slam a foto workshopy i večerné kino. Počas dvoch dní návštevníkov do tajov literárneho sveta zavedú básnici a slammeri. Hudobné obzory im pomôžu rozšíriť Márton Agócs (Aurevoir), Gypo Circus, Kortársadalom, Vera Jonas & Hunor G. Szabó duo a Aylen’s Fall, vďaka ktorým spoznajú ethno beat, pub music, moderný a elektronický jazz, balkan-etno, gipsy a punk či alternatívny rock,“ priblížila Andrea Illés Kósik, riaditeľka MsKS vo Fiľakove.

V sprievodnom programe okrem slam poetry workshopu a fotografickej dielne je aj elektronická chillout-deephouse hudba. Záujemcovia si budú môcť vyskúšať 3D tlačiareň a zúčastniť sa i na uložení časovej kapsule. Svoje miesto tam nájde prezentácia handmade výrobkov, knižný veľtrh, umenie a remeslá, ochutnávky miestnych gastro výrobkov a smäd uhasia rôzne pivné špeciality.

Čítajte tiež:

Za zábavou netreba chodiť ďaleko. NAJ letné víkendové tipy pre Lučenčanov

Najzaujímavejšie míľniky v dejinách Lučenca. Udalosti, ktoré poznačili naše mesto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM