Boris Macko Kultúra

Poznáme najväčšie lákadlá Vianoc v Lučenci. Mikuláš a trhy nie sú zďaleka všetkým

Najkrajšie sviatky roka sa nezadržateľne blížia a v meste sa máme na čo tešiť. Vieme, čo všetko je na predvianočný čas pripravené!

Ilustračný obrázok k článku Poznáme najväčšie lákadlá Vianoc v Lučenci. Mikuláš a trhy nie sú zďaleka všetkým
8
Galéria
Zdroj: TASR

Predvianočnú atmosféru si už nevieme predstaviť bez trhov, či kultúrnych vystúpení. Ani tento rok nebude výnimkou. Čo všetko ponúknu Vianoce v meste?

Niekoľkodňový maratón podujatí odštartujú v Divadle B. S. Timravy 2.12. 2016 o 19:00 vianočným koncertom populárni Kollárovci. O dva dni neskôr sa lučenecká synagóga stane súčasťou Adventu RTVS. Verejnoprávna televízia tentoraz naplánovala živé vysielanie obľúbenej relácie práve z pýchy Lučenca.

Deti určite poteší návšteva Mikuláša na koči. Na vlastné oči ho môžu uvidieť 6. decembra 2016 od 14:30 na Námestí republiky. Súčasťou programu bude aj slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka a detské divadlo. Lučenčania sa môžu tešiť aj na Vianočné trhy, ktoré budú 16. a 17. decembra na Námestí republiky. Nebude chýbať ani kultúrny program a živý betlehem.

Z ďalších kultúrnych akcií možno spomenúť American Divas, ktoré 20. decembra o 19:00 vystúpia v kine Apollo. Kultúrny zážitok sľubuje aj koncert známeho operného tria La Gioia. Slovenskí speváci vystúpia 12. decembra o 19:00 v Divadle B. S. Timravy. Nebude chýbať ani Vianočný trh šikovných rúk, kde sa predstavia rôzne organizácie, školy, či zariadenia. Kto ich chce podporiť, môže tak spraviť 10. decembra 2016 v Mestskej tržnici. Milovníkov literatúry poteší 17. decembra v Divadle B. S. Timravy festival Medzihmla. Sviatočný program v meste zavŕši 26. decembra už 49. Vianočný beh, ktorý odštartuje už o 8:00 pri Divadle B. S. Timravy.

Pozrite si zábery z minuloročnej predvianočnej atmosféry v Lučenci!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM