Boris Macko Samospráva

V susednom Fiľakove sa policajti nenudia. Medzi kuriozitami aj odchyt líšky

Fiľakovskí policajti riešili v posledných mesiacoch stovky prípadov.. Okrem dopravných priestupkov aj močenie na verejnosti či ďalšie kuriozity!

Ilustračný obrázok k článku V susednom Fiľakove sa policajti nenudia. Medzi kuriozitami aj odchyt líšky
Foto: Boris Macko

Podľa náčelníka fiľakovskej mestskej polície Pavla Baláža, fiľakovskí policajti od apríla do júna vyriešili takmer 300 prípadov, z toho 168 priestupkov. „Celkovo sme uložili 142 blokových pokút v sume 1120 eur a napomenutím sme doriešili 133 priestupkov. Monitorovacím kamerovým systémom bolo zistených 84 prípadov a fotopascou 73 skutkov,“ spresnil náčelník.

Čítajte tiež: Veľkým problémom Fiľakova chýbajúci obchvat. Kamióny ničia centrum mesta

Za spomínaný štvrťrok podľa jeho slov uložila MsP najviac pokút v rámci všetkých štvrťrokov od začiatku minulého roka. Dôvod je kuriózny – dlhodobé sťažnosti Fiľakovčanov na močenie v podchodoch pri Námestí slobody. „Na miesto sme preto umiestnili fotopasce, vďaka ktorým sme dotyčných mohli identifikovať a následne pokutovať. Nie všetky prípady sa však podarilo objasniť, keďže mnohí z nich sú obyvatelia okolitých obcí,“ vysvetlil náčelník.

Mestská polícia sa zaoberala aj dopravou. „Napríklad, na Jilemnického ulici sa často porušuje zákaz státia. Následkom toho vznikajú zápchy a neraz aj nebezpečné situácie, keď vodič musí cúvať na frekventovanú ulicu,“ priblížil Baláž, podľa ktorého im aj v tomto prípade pomáhajú kamery a fotopasce. Vodičov buď napomenú alebo pokutujú. „Sumy sú však nízke, okolo päť alebo desať eur, nechceme na tom zarábať. Pokutovaným sa snažíme vyhovieť aj odložením zaplatenia,“ do­dal.

Mestskí policajti museli v 2. štvrťroku zabezpečiť aj odchyt 24 túlavých psov, ktorých umiestnili do fiľakovského útulku. V jednom prípade museli zabezpečiť aj odchyt líšky, ktorá vbehla do dvora rodinného domu. „Zaznamenali sme i prípady rušenia nočného pokoja, čierne skládky, nepovolený predaj, napadnutia či požívanie alkoholických nápojov na verejnosti,“ uzavrel Baláž.

Pozrite si aj fotogalériu Fiľakovského hradu!

Čítajte tiež: Fiľakovo získava informácie v zahraničí. Skúsenosti priamo od európskych miest

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM