Boris Macko Kultúra

Čo sa oplatí zažiť v Lučenci a okolí? 10 víkendových akcií na jednom mieste

Hľadáte, kam vyraziť za zábavou či relaxom počas voľných dní? Poradíme vám s prehľadom podujatí, ktoré stoja za návštevu. Stačí si vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Čo sa oplatí zažiť v Lučenci a okolí? 10 víkendových akcií na jednom mieste
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

HUDOBNÝ VEČER

29.7. 2016 o 18.00, VINTAGE BISTRO

Júlopvé hudobné večery v tejto kaviarni pokračujú aj v piatok. O šiestej večer zahrá a príjemnú atmosféru vytvorí Sunrise Quartet. V ich repertoári je pop, rock aj oldies.

DEŇ KERAMIKY

30.7. 2016 od 14.00, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

V budove múzea predstavia svoje diela účastníčky 28. ročníka Medzinárodného keramického sympózia. Program doplní aj prednáška o Novohradskej keramike, deti i dospelí si tu zase môžu vyrobiť svoje vlastné diela. Tie si potom môžu zobrať aj domov. Do tajov záchrany a konzervácie historickej keramiky ich zasvätí konzervátorka.

NOVOHRADSKÝ FOLKLÓRNY FESTIVAL

30.7. 2016 od 18.00, Amfiteáter v Mestskom parku

Už vyše ako 20 rokov patrí posledný júlový víkend v Lučenci folklóru. Novohradský folklórny festival začne o šiestej večer. Vtedy sa mestom prejde sprievod účinkujúcich v krojoch. O hodinu neskôr akcia vyvrcholí galavečerom v amfiteátri v mestskom parku. Medzi účinkujúcimi budú súbory Heľpan z Heľpy, Zobor z Nitry a dnes už legendárny SĽUK z Bratislavy.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO

30.7. 2016 od 21.30, Letné kino v Mestskom parku

Gérard Depardieu nasadá na legendárnu motorku Mammut z roku 1973 a „rúti" sa za bývalými zamestnávateľmi získať potvrdenia potrebné na vybavenie zaslúženej penzie. Lenže seniorsky výlet sa čoskoro premení na bláznivé roadmovie plné bizarných stretnutí, spomienok na bývalú lásku (Isabelle Adjani) a nečakaných zvratov.

DETSKÁ PÁRTY MADAGASCAR

30.7. 2016 od 15.30, terasa OC Galéria

Aj deti si prídu na svoje. V sobotu je pre ne pripravená párty, kde sa môžu vyšantiť. Pripravená je výučba Levieho tanca, ale aj balónová show, kreslenie na tvár, ale aj veľa veselých darčekov a pesničiek.

ZBERATEĽSKÉ BURZY STAROŽITNOSTÍ A KURIOZÍT

31.7. 2016 od 7.00, Mestská tržnica

Ak chcete predať, kúpiť, či vymeniť zberateľské, či historické predmety, alebo vás len zaujíma história, stačí prísť v nedeľu do Mestskej tržnice. O rôzne rarity a kuriozity skutočne nemusí byť núdza.

LETNÁ ZUMBA

31.7. 2016 od 19.00, terasa OC Galéria

Pre všetkých, ktorí si radi zacvičia, je tu dobrá ponuka zacvičiť si zumbu zadarmo a na čerstvom vzduchu. A ako bonus aj pekný výhľad na mesto. Akcia prebieha každú nedeľu od polovice júla a potrvá prakticky až do konca prázdnin.

VÝSTAVA MALIEB: METAFYZICKÉ DOTYKY

**25.7 – 31.7. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec ** Kto si chce pozrieť ýber z tvorby akademického maliara Alfréda Balázsa, má poslednú možnosť. Výstava jeho diel končí v nedeľu. Svojrázny umelec, rodák z Lučenca sa venuje konkrétnemu žánru – napríklad portrétom, či zátišiu, skôr ide o subjektívne vnímanú nehmotnú podstatu. V jeho dielach dominujú sýte farby, charakterizuje abstraktné nefiguratívne maliarstvo.

VÝSTAVA ASTROFOTOGRAFIÍ

Od 25. 7. 2016 do 31.7. 2016, Mestská knižnica vo Fiľakove

Svet vesmíru a hviezd sa sá spoznať aj prostredníctvom fotografií. Tie prezentuje fotograf Štefan Šimon.

ARON GRÜNHUT

Od 25..7. 2016 – 31.7. 2016, Synagóga Lučenec

Výstava je venovaná bojovníkovi za ľudské práva a záchranu Židov pokračuje v Synagóge. U nás takmer neznámy, no v zahraničí uznávaný rodák z Bratislavy zachránil počas II. svetovej vojny viac ako tritisíc Židov, pričom medzi nimi boli aj deti. Pri týchto akciách spolupracoval aj s Sirom Nicolasom Wintonom. Výstava potrvá do 21. augusta.

Čítajte tiež:

FOTO: Hrad pri Lučenci ešte neodkryl všetky záhady. Aký nález odhalili vykopávky?

V Lučenci vzniká nové mestské múzeum. Čo bude tvoriť jeho jadro?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM