Boris Macko Kultúra

Najzaujímavejšie akcie víkendu v Lučenci? TOP 7 podujatí na jednej kope

Plány na voľné dni už nebudú problém. So šikovným prehľadom si Lučenčania víkendový čas zariadia v predstihu.

Ilustračný obrázok k článku Najzaujímavejšie akcie víkendu v Lučenci? TOP 7 podujatí na jednej kope
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

MOJÍM NÁRODOM! PRÍBEHY Z VEĽKEJ VOJNY

do 12. 3. 2017, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Výstava sa snaží nahliadnuť do života vojakov na frontoch, ako aj civilov, ktorí ostali v zázemí. Prezentuje šesť tematických jednotiek – charakteristických vojnových príbehov, ktoré predstavujú súkromné dejiny Veľkej vojny. Návštevníci sa dozvedia aj o osudoch účastníkov bojov z regiónu Novohrad v rôznych miestach Európy.

KAIGA

do 12. 3. 2017, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Novohradská maliarka Adela Léda Vašová sa v rámci svojej tvorby venuje predovšetkým maľbe akrylom na plátno a kartón. Vystavovala aj v Nemecku, Veľkej Británii, Dánsku, či Singapure.

AŽ NA DNO SÍL

do 10. 3. 2017, Dom Matice slovenskej Lučenec

Nevšedné zážitky z dvoch kolies ponúka výstava fotografií, ktoré urobil počas svojej doterajšej športovej kariéry Roman Vágner, ktorý sa venuje cyklistickému maratónu.

ŠACHOVÁ SIMULTÁNKA

10. 3. 2017 od 15.00, Kaviareň Lehár Lučenec

Malá šampiónka v šachu Lucka Kapičáková vyzve primátorku Alexandru Pivkovú, či riaditeľa nemocnice Júliusa Höffera a ďalšie osobnosti Lučenca a okolia na simultánnu partičku. Lucka bude hrať naraz s deviatimi súpermi. Ak ste zvedaví, či sa jej podarí poraziť všetkých, stačí prísť do kaviarne Lehár v Redute.

BURZA PLATNÍ

10. 3. 2017 od 18.00, Tančiareň a pivovar Franz Lučenec

Burza vinylových gramoplatní, ale aj ostatných hudobných nosičov, či prehrávačov a ďalšej hudobnej techniky. Príďte povymieňať alebo vylepšiť svoju zbierku vinylov, poprípade sa podeliť o skúsenosti s ostatnými zberateľmi platní, všetky hudobné štýly: rock, pop, hip hop, funky, soul, dnb, house, techno, jazz, či klasiku…

HOUSE/FUNKY MUSIC

11. 3. 2017, New York Club Lučenec

Pre všetkých milovníkov tanca a disko hudby je tu tradičná tanečná párty. Ako už názov napovedá, na svoje si prídu hlavne vyznavači funky a house.

MAREC – MESIAC KNIHY

11. 3. 2017, OC Galéria Lučenec

Oslava kníh v Lučenci sa ponesie v duchu dramatizovaného a hlasného čítania pre deti, čitateľského workshopu, či kreslenia, omaľovánok, hádaniek, či krížoviek. Nikto neodíde bez knihy z police darovaných knižiek.

Foto: ilustračné

Lučenec má svoje čaro aj v zime
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM